Z cyklu: Gotujemy!

W ramach piątkowych zajęć praktycznych uczniowie Niepublicznej Szkoły Przysposabiającej do Pracy pod opieką Pani Małgorzaty Wolickiej przygotowali pyszną pizzę z szynką salami serem i pieczarkami. Uczniowie wykonywali pizzę wg. przepisu odmierzając odpowiednie proporcje składników do ciasta, robili sos pomidorowy oraz kroili produkty układając je na pizzy. Każdemu uczniowi zostały przydzielone zadania dostosowane do jego możliwości i predyspozycji fizycznych. W tym samym czasie klasa I PPOH Szkoły Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów przygotowywała pod okiem Pani Jadwigi Łukaszewskiej deser – czyli Tort kalifornijski. Uczniowie upiekli ciemny biszkopt na który położona została masa karpatkowa z powidłem śliwkowym oraz na wierzch śliwki kalifornijskie suszone oblane mleczną czekoladą. Tort wyszedł znakomicie i zrobił furorę wśród uczniów i nauczycieli.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz