Pokazy kelnerskie i debata na temat szkolnictwa zawodowego z przedsiębiorcami

Minął kolejny tydzień trwania projektu Moje Nowe Kwalifikacje realizowanego przez Fundację Educare et Servire. W dniu 17 sierpnia 2017 r. w ramach projektu Fundacja Educare et Servire zorganizowała debatę na temat „Jak poprawić skuteczność kształcenia zawodowego, zorientowanego na współczesne oczekiwania pracodawców i lepszej jakości usług w branży hotelarsko-gastronomicznej”.

Gościem honorowym był Pan Tomasz Czop – dyrektor Wojewódzkiego Urzędu Pracy. Przed debatą odbyły się pokazy kelnerskie (szablowanie wina, flambirowanie bananów, serwis angielski ananasa) przygotowane przez mistrza sztuki kelnerskiej, Grzegorza Górnika wraz z uczestnikami kursu Kelner. Można było także podziwiać i degustować efekt umiejętności uczestników kursu Kucharz z projektu Moje Nowe Kwalifikacje, które pod okiem mistrza sztuki kucharskiej, Piotra Bassary zdobywali przedstawiciele także innych zawodów, na przykład nauczyciele.

Pokazy kelnerskie podziwiali i degustowali potrawy oraz uczestniczyli w debacie obecni przedstawiciele lokalnej branży hotelarsko-gastronomicznej: Roksana Kamińska – hotel Gold, Renata Ziembla – hotel Lord, Maria Skotnicka i Paulina Grygiel – Grand Chotowa Spa& Resort, Karolina Jawor i Kamil Krzemiński – restauracja Czarny Sezam oraz Mistrz Piotr Bassara – restauracja Steakhouse.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz