Relacja z Dnia Otwartego 2016

W dni 17 maja 2016 odbył się Dzień otwarty Szkoły Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów oraz Niepublicznej Szkoły Przysposabiającej do Pracy w Dębicy.  Głównym hitem dla odwiedzających nas rodziców wraz z kandydatami były stanowisko kucharskie prowadzone przez Mistrza Kuchni z Hotelu Trzy Korony – Pana Jacka Kordasa oraz stanowisko cukiernicze prowadzone przez Mistrzynię cukiernictwa i właścicielkę znanej dębickiej cukierni – Panią Barbarę Bassarę-Poprawa.

Dodatkowo kandydaci mogli brać udział w zajęciach kącików: gier i zabaw, dekorowania techniką decupage oraz spotkać się z uczniami naszych szkół. Rodzice kandydatów mogli spotkać się z rodzicami obecnych uczniów klas I i II, a także ze specjalistami oligofrenopedagogami (np. logopeda, rehabilitant).

Do ich dyspozycji także przy stanowisku rekrutacyjnym byli dyrektor Antoni Kamiński oraz wicedyrektor Małgorzata Wolicka.  Jak widać na poniższych zdjęciach wszyscy świetnie się bawili, degustowali pyszne przekąski i desery oraz smaczne zdrowe koktajle owocowe.

Opinie uczniów , rodziców, nauczycieli i trenerów zostały nagrane przez TVP Rzeszów i wyemitowane w Aktualnościach 18 maja http://rzeszow.tvp.pl/25406351/18052016  Zapraszamy do obejrzenia mini reportażu – od 16.24 do 18 minuty.

Zapraszamy do zapoznania się z galerią zdjęć z dnia otwartego.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz